Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем Алфа 147

Момци 1.6 TS 120 hp.. вчера през деня забелязах бял дим отзад излиза.. слизам от колата отварям капака. Антифриза ври.. Буквално! Колата качи 110 градуса.. оставих я да работи без да я гася... От какво ще е.. нищо не ми идва на ум.. но влизаше вероятно от някъде въздух... отвъртам капачката духам през нея(където е пружината) и бум.. направо все едно духам през някоя тръба... Взех друга капачка.. Цяла вечер карах няма никакви проблеми 1-2 пъти само вдигна градусите но веднага ги сваля. Казаха ми че е просто топъл въздух.. Сутринта ставам и пак същата работа.. колата когато е студена не прави проблеми.. не пуши.. но стигне ли 90 градуса почва да пуши отзад и се губи антифриза... Идей?

Влиза в цилиндрите, лошо, може да е само гарнитура, като се свали главата се вижда, ако пробива е от гарнитурата.
    Тогава шлайф на главата и нова гарнитура.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 18:45.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Избила гарнитура на главата.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Провери сутрин преди да палиш, дали има вода (антифриз) в маслото.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:05.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Водна помпа, шаден ?
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            Водна помпа, шаден ?
            Ох, има го този вариант вече доста често май. особено ако си сменил ремъци, а нея не си

Comment

В понеделник ще ходя да видя при майстор да ми смени гарнитурата на бързо и ще пиша със отговор.

Comment

Първоначално публикувано от LegendaryChris Покажи съобщение
                В понеделник ще ходя да видя при майстор да ми смени гарнитурата на бързо и ще пиша със отговор.
                Свалиш ли главата трябва да се провери и шлайфа задължително

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                  Свалиш ли главата трябва да се провери и шлайфа задължително
                  Дори е задължително и да се сменят и болтовете. До сега не съм виждал някой да го прави.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Дори е задължително и да се сменят и болтовете. До сега не съм виждал някой да го прави.
                    Човека ми каза, че ще прати главата на снимка и ще смени гарнитура с болтове. Още вчера. Надявам се да разбира от работата си.

Comment

Първоначално публикувано от LegendaryChris Покажи съобщение
                      Човека ми каза, че ще прати главата на снимка и ще смени гарнитура с болтове. Още вчера. Надявам се да разбира от работата си.
                      Да, това е добре.

Comment

Така и така се сваля главата, аз бих я пратил и за цялостна ревизия/ремонт (водачи на клапани, гумички, клапани, напасване........).

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Абе правят го, но иначе до една четърт оборот повече слагат

---------- Post added at 15:09 ---------- Previous post was at 15:09 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Така и така се сваля главата, аз бих я пратил и за цялостна ревизия/ремонт (водачи на клапани, гумички, клапани, напасване........).
                          мен ако нпиташ аз и сегментите бих сменил

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                            мен ако нпиташ аз и сегментите бих сменил
                            Не е лошо, но по тази логика и едни биелни лагери да и метне.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

И валът да провери за да знае след това, че има мотор. Стига да има и майстор, и пари, и....

Comment

Working...
                              X